گزارش حد نصاب معاملات فصلی

هر سال سازمان امور مالیاتی حد نصاب معاملات فصلی را تعیین و اعلام می کند. که یکی از مهم ترین تکالیف مودیان ارسال این گزارش می باشد. از آنجایی که گزارش حد نصاب معاملات فصلی از اهیمت بالایی برخوردار است، در این محتوا به چیستی، کاربردها، حد نصاب معاملات کوچک، نحوه تعیین حد نصاب و حد نصاب معاملات فصلی در سال ۱۴۰۱ می پردازیم.

گزارش حد نصاب معاملات فصلی

کاربرد تعیین حد نصاب معاملات

اصلی ترین کاربرد حد نصاب معاملات فصلی را می توان به تهیه و ارسال گزارشات خرید و فروش فصلی اشاره کرد. علاوه بر اینها برای انجام تکالیف مالیاتی و برگزاری مناقصات از اهمیت بالایی برخوردار است. کاربردهای تعیین حدنصاب معاملات را میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ثبت اموال خریداری شده در صورتهای مالی
  2. جهت برگزاری مناقصات (در شرکت‌های دولتی)
  3. برای ارسال درست صورت معاملات فصلی

در ادامه با اهمیت بیشتر این موضوع آشنا می شوید.

حدنصاب معاملات چگونه تعیین می شود؟

همانطور که پیش تر گفتیم در ابتدای هر سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی بر اساس تبصره ۱ ماده ۳ قانون برگزاری مناقصات، حدنصاب معاملات را به هیئت وزیران پیشنهاد می دهد. هیئت وزیران بعد از برسی بر اساس شاخص‌های کالا و خدمات اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تصویب و تایید می کند. در آخر حد نصاب معاملات به صورت بخشنامه‌ به دست عموم مردم می رسد.

حد نصاب معاملات کوچک چیست؟

به مبلغی که در ابتدای هر سال برای سنجش هزینه‌ها و ثبت معاملات در گزارشات خرید و فروش قرار می گیرد حد نصاب معاملات کوچک می گویند. حد نصاب معاملات کوچک ملاکی برای ارزیابی سایر معاملات در مناقصات می باشد که از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می شود.

حد نصاب معاملات کوچک ۱۴۰۱

با توجه به ابلاغیه دفتر هیئت دولت، حد نصاب معاملات کوچک سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال در تاریخ ۱۴۰۱/۳/۱۶ تعیین شد. بر اساس این اعلامیه جدول حد نصاب معاملات سال ۱۴۰۱ به شرح زیر است:

شرححد معامله (ریال)توضیحات
معاملات کوچکتا سقف ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
معاملات متوسطاز مبلغ ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تا مبلغ ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰تا ۱۰ برابر بیشتر از حد معاملات کوچک
معاملات بزرگمازاد بر ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰بیش از ۱۰ برابر حد نصاب معاملات کوچک

نکات مهم برای حسابداران: باتوجه به تعیین نصاب معاملات سال ۱۴۰۱ موضوع ماده ۳ قانون برگزاری مناقصات بموجب مصوبه هیات وزیران و مطابق ماده ۱۴ آیین نامه اجرایی موضوع تبصره(۳) ماده ۱۶۹ ، معاملات کوچک تر از پنج درصد حد نصاب معاملات کوچک به صورت تجمیعی ارسال می شود .
با توجه به حد نصاب معاملات کوچک سال ۱۴۰۱ میتوان معاملات کمتر از پنج میلیون تومان را به صورت تجمیعی ارسال نمود .
ماده ۱۴- درخصوص معاملاتی که (اعم از خرید یا فروش کالا یا خدمت) تا میزان ۵% حد نصاب معاملات کوچک موضوع تبصره (۱) ماده (۳) قانون برگزاری مناقصات می­باشند، مشمولین ماده (۹) می­توانند فهرست معاملات مذکور را به صورت مجموع ارسال نمایند.

بخشنامه اعلام حدنصاب معاملات سال ۱۴۰۱

در ادامه بخشنامه جدید حدنصاب معاملات ۱۴۰۱ را به صورت PDF برای شما اورده ایم. شما می توانید PDF بخشنامه حد نصاب معاملات ۱۴۰۱ را دانلود کنید و با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اگر هرگونه سوالی در رابطه با تهیه گزارش حد نصاب معاملات فصلی داشتید، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. سیپا مشاور در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهد بود.

جدول حد نصاب معاملات فصلی از ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱

حد نصاب معاملات فصلی از ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

گزارش حد نصاب معاملات فصلی

حد نصاب ثبت اموال

مطابق ماده ۱۲ مقررات و ضوابط اجرایی مربوط به هزینه استهلاک دارایی ها در صورتی که بهای تمام شده یک دارایی کمتر از ده درصد حد نصاب معاملات کوچک باشد می توان آن راتا ده میلیون تومان درسال ۱۴۰۱ به عنوان هزینه ثبت نمود .
ماده ۱۲- چنانچه قیمت تمام شده یک دارایی تحصیل یا ایجاد شده کمتر از ده درصد حد نصاب معاملات کوچک موضوع قانون برگزاری مناقصات در آن سال باشد، در سال تحصیل یا ایجاد قابل استهلاک خواهند بود.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
اگر سؤالی دارید کارشناسان ما پاسخ شما را خواهند داد.
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
اسکرول به بالا